Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo achter het stuur

Email dit bericht Print dit bericht
Ranomi

Ranomi

Voor de telegraaf schrijft Ranomi Kromowidjojo regelmatig een column. Meestal gaat dat uiteraard over haar bestaan als zwemster, maar dit keer komt ook een ander onderwerp aan bod : rijlessen. Voor de 18 jarige Ranomi is het binnen het zware trainingsprogramma natuurlijk moeilijk om voldoende tijd te vinden voor de lessen en dan is een verkorte cursus natuurlijk ideaal. In de herstelweek na de Amsterdam Swimcup is de dan ook aan de slag gegaan bij de ANWB Rijopleiding om zo snel mogelijk haar rijbewijs te halen. Nu ze de komende weken op Tenerife op trainingskamp zit liggen de lessen even stil, maar daarna zal ze weer verder gaan met als uiteindelijk doel het fel begeerde roze pasje. De bedoeling is om haar rijbewijs te hebben voordat de laatste voorbereiding voor de WK gaat beginnen en naar eigen zeggen moet dat gaan lukken. In de column met de titel ‘Rijlessen in plaats van tegeltjes tellen’ zegt ze :

Autorijden valt trouwens best mee, gaat me behoorlijk af, op een enkele ingreep na voelt het goed aan. Ook wel gelachen op z’n tijd, om mijn eigen geklungel. Zo had ik de tweede dag meteen al een lekke band bij het inparkeren. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu weet ik wel hoe je een band moet verwisselen én ik weet de weg naar de garage. Dit laatste is misschien nog wel belangrijker in de toekomst.

De hele column is te lezen op de site van de Telegraaf

Leave a Response