Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Michael Phelps is Tom Boonen in het kwadraat

Email dit bericht Print dit bericht
Michael Phelps

Michael Phelps

Nu Michael Phelps weer terug is in het zwembad om te doen waar hij goed in is, namelijk heel hard zwemmen, zijn alle ogen weer op hem gericht. Vaak gaat het in artikelen over hem over zijn prestaties of zijn trainingsarbeid, maar nadat hij begin dit jaar op een feestje gefotografeerd werd terwijl hij zijn mond aan een canabispijp had, wordt ook dat natuurlijk uitgebreid uitgemeten in de pers. Zelf wil hij er het liefst een streep onder zetten en zijn prestaties weer op de voorgrond brengen. ‘Ik weet dat ik een vergissing heb begaan’, zegt hij. ‘En daar moet ik mee leren te leven.’

Tom Boonen

Tom Boonen

Een paar dagen geleden was Tom Boonen groot in het nieuws omdat hij voor de 3e keer betrapt was op het gebruik van cocaïne. Vooral in België, waar Boonen een zelfde soort leven in de schijnwerpers leidt als Phelps in Amerika, werd geschokt gereageerd. Ook Tom bood publiekelijk zijn excuses aan en vroeg vergeving voor zijn fouten. Tot ontslag kwam het niet, de controle was buiten de wedstrijden en dan is het gebruik van cocaïne ‘toegestaan’ vanuit de dopingauthoriteiten, maar ook Boonen zal zijn best moeten doen om terug te komen en weer als de topsprinter in het nieuws te komen.

Deze twee zaken waren voor de Belgische krant De Standaard aanleiding om een vergelijk te trekken tussen Michael Phelps en Tom Boonen. Onder de titel ‘Tom Boonen in het kwadraat’ staat er een stuk in over Phelps voor en na de Olympische Spelen van Beijing, de invloed van het publieke leven wat hij 24 uur per dag leeft en zijn toekomst. De komende 3 dagen zwemt hij in Charlotte, North Carolina zijn eerste wedstrijden na de Olympische Spelen. Wat Phelps verwacht? ‘Dat ik nog niet in mijn beste vorm ben’, zegt hij. ‘Ik zal blij zijn als ik op het startblok kan staan en weer een wedstrijd kan zwemmen. Als ik als derde eindig, is het maar zo. Van winnen lig ik momenteel nog niet wakker.’

Tagged as: , , ,

Leave a Response