Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jason Lezak in Jaked J01 naar 47.80 (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Jason Lezak

Jason Lezak

Net als in de rest van de wereld is er ook in Amerika nog een discussie gaande over de handhaving van de lijst met goedgekeurde badkleding en per wanneer die handhaving moet in gaan. Tot die tijd zwemt iedereen gewoon waarin hij zin heeft en dus verschijnen er nog steeds verrassende tijden op de klokken. Zo kwam Jason Lezak tijdens de Janet Evans Invitational op de 100m vrijeslag, in een Jaked J01, het afgekeurde model van Jaked, tot een toptijd van 47.80. Daarmee bleef hij minder dan 3 tienden verwijderd van het Amerikaans record van Michael Phelps, gezwommen tijdens de Olympische Spelen in Beijing (47.51). Op vrijdag was hij tijdens dezelfde wedstrijd op de 50m vrij ook al tot een zeer sterke 21.90 gekomen. Helaas voor alle liefhebbers van het zwemmen zal Lezak, die als slotzwemmer van de 4x100vrij in Beijing nog in een LZR de snelste split ooit van 46.06 zwom, niet starten in Rome. Hij geeft er de voorkeur aan te starten bij de Maccabiah Games in Israel.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de site van de Janet Evans Invitational.

Tagged as: ,

Leave a Response