Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Fred Bousquet denkt 20.6 te kunnen zwemmen, zonder Jaked?

Email dit bericht Print dit bericht
Frederick Bousquet

Frederick Bousquet

De snelste man ter wereld of misschien een super zwemmer in het snelste pak ter wereld ? Welke titel je ook aan Fred Bousquet hangt, het wereldrecord staat op zijn naam met een belachelijk snelle 20.94. Volgens Bousquet is dat allemaal te danken aan keihard werken en de beste voorbereiding die er bestaat, de invloed van het badpak is volgens hem te verwaarlozen. Of hij nu in een Jaked zwemt of ergens anders in, hij zou naar eigen zeggen net zo goed zijn. “Suits are improving. We’re improving our training,” aldus Bousquet “I would rather people be amazed with our great swims. Guys step up every day and work hard. I’m the same person before I put on the suit. It takes away from us all.”

Maar volgens Aaron Peirsol ligt het verhaal toch net iets anders. “If records are being broken at this time of year, it’s probably the suit. It might be like East Germany in the 1980s – eventually the records will get broken. A lot of really, really good records are being taken down by people you have never heard of.” Volgens Peirsol moet de FINA dan ook hard ingrijpen en de pakken per direct verbieden. “I just don’t want to see the integrity of the sport compromised. You want to see people race people, not the suit next to them.”

Voor Bousquet maakt het allemaal niet uit, hij denkt dat hij ook zonder het pak de snelste man op aarde zal zijn. “After December 31, it will be all over for these type of suits. But all the manufacturers will be working from there to make a better suit. Next year, even if the suit is banned, I’ll be able to go under 21. And if it takes 20.6 or 20.7 to win at world championships, I hope to be there.”

Fred Bousquet direct na zijn overwinning op de 50vrij in Charlotte

Fred Bousquet direct na zijn overwinning op de 50vrij in Charlotte

Tagged as: , ,

Leave a Response