Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Felle discussie tussen Brett Hawke en Craig Lord

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenBrett Hawke ? Craig Lord ? Voor de meeste onder ons zijn het namen die niet direct een belletje doen rinkelen. Maar als we de namen Fred Bousquet en Swimnews.com erbij zetten wordt het verhaal al behoorlijk anders. Iedereen die wel eens op swimnews.com is geweest heeft de stukjes van Craig Lord gelezen en meestal bieden ze een mooie kijk op het wel en wee in de zwemsport. Daarbij is niet te missen dat Craig een felle tegenstander is van de laatste generatie snelle badpakken die volgens hem de zwemsport kapot maken. Het liefst ziet hij (en velen met hem) alle zwemmers weer in een ballenknijper en de dames weer in een hoog opgesneden badpak met open rug. Alleen dan wint in zijn ogen de beste zwemmer/zwemster en niet diegene met het beste materiaal. Een standpunt waar zeer veel voor te zeggen is, dus vanuit ons daarop geen commentaar.

Aan de andere kant van het hele verhaal over de badpakken kan je dan Brett Hawke zetten. Hij is de trainer van onder andere Fred Bousquet, op dit moment de snelste zwemmer ter aarde. Tijdens de Franse kampioenschappen kwam Bousquet op de 50vrij tot een nieuw wereldrecord van 20.94 en was daarmee de eerste man die op die afstand onder de 21 seconden wist te duiken. Hij deed dat in een fel rode Jaked, op dit moment mogelijk het snelste badpak beschikbaar. In het verleden heeft Bousquet al meerdere malen aangetoond een van de snelste zwemmers ter wereld te zijn en dat hij het wereldrecord wist te verbeteren is niet direct een enorme verrassing. Een super zwemmer in de vorm van zijn leven, alle felicitaties voor Fred en Brett.

En toen was daar afgelopen zondag het stukje van Craig Lord op swimnews.com : Why Ruin Rome With A(nother) Lie? In dat stuk haalt Craig hard uit naar alle dragers van de laatste generatie badpakken, maar vooral zeer specifiek naar Fred Bousquet. Volgens Craig zijn de prestaties van Bousquet enkel en alleen te danken aan de Jaked en zou Bousquet zonder niet meer zijn dan een gemiddelde topper. Vergelijking met de jaren 80 en de DDR worden getrokken en alles wat Bousquet heeft laten zien is in zijn ogen een farce.

Natuurlijk werd hem dat niet in dank afgenomen door Bousquet en Hawke en dus was het wachten op de reacties uit dat kamp. Die reactie volgende gisteren op de Amerikaanse zwemsite floswimming.org in het artikel Pump the Breaks Craig Lord. Terecht geeft hij daarin aan dat een groot gedeelte van de wereldprestaties die Bousquet de afgelopen tijd heeft geleverd het resultaat zijn van veel hard werk en een absolute bloedvorm van Fred. Helaas verlaagd Hawke zich echter ook tot het zelfde gegooi met modder en zet hij openlijk vraagtekens bij het niveau van Craig. Ook Bousquet geeft zijn mening in een kort interview wat floswimming bij hem afnam na afloop van de 100vrij in Charlotte.

De voorlopig laatste episode in deze soap wordt vandaag geleverd door Craig in een nieuw artikel op swimnews.com Brett Hawke Down On Anti-Suit Villain. Hopelijk blijft het hierbij en zorgt de FINA snel voor een stevig geschoonde lijst met toegestane badkleding, zodat Craig zijn zin krijgt, dat Bousquet niet in een Jaked start in Rome en Hawke vervolgens na een 20.9 van Bousquet in een ballenknijper kan zeggen ‘I told you so…’

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Van nu af aan wint de beste pak-zwemmer combinatie. Discussie gaat tussen iemand die zegt dat het beste pak wint en iemand die zegt dat de beste zwemmer wint.

Leave a Response