Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Dara Torres (42) breekt Amerikaans record 50vlinder

Email dit bericht Print dit bericht
Dara Torres

Dara Torres

Tijdens de series van de Texas Senior Circuit wedstrijd heeft Dara Torres het Amerikaans record op de 50m vlinderslag verbeterd. Met 25.84 zwom ze ruim onder het oude record van 26.00, gevestigd door Jenny Thompson in 2003. Op haar twitter pagina meldde Torres : “Ok, this is tot crazy but I just broke the American Record in the 50 fly this am! Haven’t swum a lick of fly since the 2000 Olympics!!” De wedstrijd waar ze het zwom was een van de wedstrijden van het Texas Senior Circuit, een aparte reeks wedstrijden voor masters. Gelukkig voor Torres was het zwembad wel nagemeten en dus zal het record ook werkelijk de boeken in gaan. Met haar tijd gaat ze uiteraard ook als snelste door naar de finale, waarin ze de kans heeft om het record nog verder aan te scherpen. Mogelijk dat ze in de buurt kan komen van het wereldrecord van Marleen Veldhuis ?

Leuk detail aan deze prestatie is dat de directe voorbereiding op de wedstrijddag verre van ideaal was. In een tweet van vanmiddag (vanochtend in de VS) liet ze weten dat ze niet echt blij was met haar buurman in het hotel. “Argh! Guy next door in hotel set his alarm for 5am but he was already in the shower! He finally pushed snooze but then left! Dooosh!!”.

Uitslagen zijn te vinden op de site van Texas Senior Masters Circuit.

Dara Torres

Dara Torres

Tagged as: ,

Leave a Response