Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

BlueSeventy verrast door afwezigheid op lijst (video)

Email dit bericht Print dit bericht

blue70Een van de grote afwezigen op de lijst met toegestane badkleding is BlueSeventy. De producent van de pakken die vooral direct na de Olympische Spelen veel aandacht kregen en gezien kunnen worden als de grote katalysator in de ontwikkeling van de laatste generatie pakken, lijkt een van de slachtoffers van de nieuwe regels. Hierbij blijkt vooral de regel dat het pak niet mag veroorzaken dat er lucht vast gehouden wordt de belangrijkste voor de totaal 136 pakken die in deze eerste ronde zijn afgekeurd.

In totaal had BlueSeventy 11 pakken ingeleverd bij de FINA maar al deze pakken zijn in de groep terecht gekomen die aangepast moet worden voordat goedkeuring gegeven kan worden. Hieronder ook modellen die eind 2007(!) al goedgekeurd zijn door de FINA. In een reactie zegt BlueSeventy volledig verrast te zijn door deze beslissing : “As a company, and personally, we were very comfortable with the criteria for testing that FINA had outlined, our suits passed well under the threshold for buoyancy and thickness proposed by them, We have had confirmation that our suits passed the independent laboratory testing for both of these tests.”

Op het gebied van het vasthouden van lucht heeft BlueSeventy ook nog een uitgesproken mening, vooral over de afwezigheid van verschillen met andere pakken. Veel andere pakken zijn gemaakt van precies hetzelfde materiaal en kwamen zonder problemen door de testen. BlueSeventy heeft dan ook rechtstreeks bij de FINA voor opheldering gevraagd. Hierbij willen ze ook graag weten hoe dit getest wordt, want er bestaat nog veel onduidelijkheid en kans op subjectiviteit op dit gebied.

Het volledig artikel staat op de site van BlueSeventy.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. Check ook de discussie over de badpakken in het stukje Jaked J01, Arena X-Glide en Blue70 Nero niet op DE lijst

  2. leuke zin … and it is blueseventy’s understanding that previously approved suits remain legal for all competitions.

Leave a Response