Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Aaron Peirsol niet bang voor Michael Phelps

Email dit bericht Print dit bericht
Aaron Peirsol

Aaron Peirsol

Vanaf morgen zijn alle ogen van de zwemwereld gericht op Charlotte, North Carolina. Daar vindt de komende 3 dagen de Charlotte UltraSwim plaats, met alle kanonnen van het Amerikaanse zwemmen. De afstand van de meet is waarschijnlijk de 100m rugslag. Topfavoriet ? Zeg het maar…. Het was 2002 of 2003, hij weet het zelf niet precies meer, maar toen heeft hij voor het laatst een finale van de 100m rugslag verloren. Aaron Peirsol, wereldrecordhouder en winnaar van Olympisch goud in zowel Athene als Beijing en alle tussenliggende grote toernooien. Vorige weet kwam Ryosuke Irie erg dicht bij zijn wereldrecord van 52.54, maar het staat nog steeds. Maar Irie is er niet bij in Charlotte, het zijn Ryan Lochte en de grote Michael Phelps die hem het vuur aan de schenen zullen leggen.

Na de Olympische Spelen hebben beide heren (Peirsol en Phelps) een langere tijd vakantie gehouden. De ene (Phelps) twijfelde over zijn toekomst en kwam in de problemen door de waterpijp-affaire, de ander (Peirsol) twijfelde meer over zijn toekomst vanuit financieel oogpunt. Hij wist wel dat hij graag door zou gaan met zwemmen, maar op 25 jarige leeftijd dacht hij ook na over zijn toekomst. Na een deal met Nike, wat stopte toen Nike zich terug trok uit de zwemwereld, wist hij niet of hij nog door zou (kunnen) gaan tot Londen, maar nu hij een lucratief contract met Arena heeft getekend, wat hem financiƫle armslag geeft tot en met Londen, is hij weer net zo gretig als voorheen. En dus kan de 100m rugslag de race gaan worden in Charlotte. Bang voor Phelps is hij in ieder geval niet.

Aaron Peirsol en Michael Phelps (Foto: AP Photo/Itsuo Inouye)

Aaron Peirsol en Michael Phelps (Foto: AP Photo/Itsuo Inouye)

“Mike will do well, no doubt about it,” vertelde Peirsol The Associated Press in een telefonische interview vanuit zijn huis in Austin, Texas. “He’s already been very, very fast and he hasn’t even scratched the surface of his potential in that event.”

“I welcome the competition,” aldus Peirsol. “For a long time, it’s been kind of stagnant in that event. I need it. I think it’s going to help me. It would be much more fulfilling to win against those guys than to win by a couple of seconds.”

Tagged as: , ,

Leave a Response