Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zwemrank nadert beta-fase

Email dit bericht Print dit bericht

SplashAchter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt aan de beta versie van Zwemrank. Zwemrank is de nieuwe benaming voor Aton II, het tijdenregistratie en ranglijstensysteem voor wedstrijdzwemmend Nederland. Sinds een aantal jaren geleden Splash zijn intrede heeft gedaan en de overgrote meerderheid van de Nederlandse verenigingen daarop over is gestapt, bestaat er de mogelijkheid om alle uitslagen te verzamelen en te bundelen in een database. Vanaf dat moment zijn er heel veel nieuwe leuke mogelijkheden voor zwemmers om ranglijsten uit te draaien, zichzelf te vergelijken met andere zwemmers op basis van slag, afstand, leeftijd en nog veel meer. Helaas is dit nooit bij de KNZB van de grond gekomen en dus hebben wij van zwemsite.nl het zelf opgepakt.

Wat kan er verwacht worden
De basis voor dit systeem is dat er uitslagen ingelezen worden. Om een goede eerste basis te krijgen hebben wij een afspraak gemaakt met de Kring Noord-Brabant. Zij hadden het verzoek om de ranglijsten zoals die nu op de website van de kring te automatiseren. Om dat te kunnen zullen dus alle uitslagen uit de Kring Noord-Brabant in zwemrank worden ingelezen. Met deze uitslagen in het systeem kan er in die uitslagen gezocht gaan worden.

Wat is er verder nog nodig
Om de ranglijsten binnen Nederland zo compleet mogelijk te krijgen hebben we uitslagen nodig, het liefst zo veel mogelijk. Dus heb je al uitslagen uit Meet Manager liggen, mail ze dan alvast naar uitslagen@zwemsite.nl. In eerste instantie zullen wij ze inlezen, in een later stadium kunnen (geselecteerde) gebruikers dat zelf gaan doen.

Verdere ontwikkelingen zullen gefaseerd ingevoerd worden. De eerste beta-versie kan begin mei verwacht worden, dus hou onze website in gaten, we zullen een update plaatsen zodra er meer info beschikbaar is.

Ga naar zwemrank.nl

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Goede zaak, super initiatief! Merkwaardig dat Anton II nooit echt van de grond gekomen is.

Leave a Response