Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord 50vlinder Rafael Muñoz

Email dit bericht Print dit bericht
Rafael Muñoz

Rafael Muñoz

Een dag na zijn Europees record op de 100m vlinderslag was Rafael Muñoz vandaag weer in het water, dit keer op de 50m vlinderslag. Natuurlijk waren de verwachtingen hoog gespannen na de record tijd van de dag ervoor en terecht, want met 22.43 zwom Muñoz maar meer dan een halve seconden onder het wereldrecord van Ronald Schoeman uit 2005. Schoeman zwom toen in Montreal 22.96.

Naast deze nieuwe toptijd van Rafael was er ook nog een Europees record voor Aschwin Wildeboer. Op de 100m rugslag wist hij als eerste Europeaan onder de 53 seconden te duiken. Het oude record stond op naam van Arkadi Viatsjanin. Die rus zwom in Beijing een tijd van 53.06, Ashwin tikte aan in 52.93.

Tagged as: ,

3 Comments

Trackbacks

  1. Voorbeschouwing Amsterdam Swim Cup Dag 1 | Zwemsite.nl
  2. Marleen Veldhuis officieel dubbel wereldrecordhoudster (video) | Zwemsite.nl
  3. Roland Schoeman schudt zwemmers wakker | Zwemsite.nl

Leave a Response