Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Volgende generatie pakken in de maak

Email dit bericht Print dit bericht

TyrTerwijl de hele zwemwereld nog met spanning zit te wachten op de lijst met goedgekeurde pakken van de FINA, zijn alle grote producenten al bezig met de pakken die in 2010 voor de volgende records moeten zorgen. Zo bereikte ons het bericht dat Tyr druk bezig is met een pak wat nog sneller zou moeten zijn als dat waarin Amaury Leveaux zijn ongelofelijke wereldrecord op de 100vrij in het 25m bad zwom. Het pak zou uiteraard volledig moeten voldoen aan de door de FINA gestelde eisen voor 2010, maar zal ook een corset gaan bevatten zoals die reeds in de LZR aanwezig is. Eerste tests door Amaury Leveaux in de training gaven aan dat Tyr op de goede weg lijkt te zijn. In de training wist Leveaux al tot tijden rond of zelfs onder zijn eigen wereldrecord te komen in het nieuwe pak….

Amaury Leveaux

Amaury Leveaux

Tyr zal trouwens vooraf aan het nieuwe pak eerst nog een update uitbrengen van hun huidige pak. Een veel gehoord probleem is dat het huidige pak te snel slijt, waardoor er werkelijk maar 1 of 2 wedstrijden mee te zwemmen is. Na bekendmaking van de regels tot het eind van dit jaar kwam Tyr er achter dat er nog wel wat speelruimte bleek te zitten in de dikte van het door hen gebruikte materiaal en dus zullen ze het gebruikte neopreen wat dikker gaan maken. Dit betekent dat het pak alleen nog maar meer drijfvermogen zal gaan opleveren. Overigens gaf Amaury aan dat hij het oude pak prettiger vond zwemmen….

Tagged as: ,

Leave a Response