Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Twitter de nieuwste bron van informatie

Email dit bericht Print dit bericht

TwitterEen aantal weken geleden stortte er een vliegtuig neer bij Schiphol en het eerste wat je op de radio hoorde zeggen was dat het nieuws over de hele wereld was gegaan dankzij Twitter. Twitter als sinds 2006, maar pas de laatste weken heeft ook een echte vlucht genomen in Nederland en dankzij deze service zijn wij van zwemsite.nl in staat om nog sneller nieuws te ontvangen over alles wat er in de wereld om gaat. Uiteraard zijn we daarbij alleen geïnteresseerd in de zwemwereld en dus volgen wij op ons twitter account alleen mensen die of zelf zwemmen of iets met de zwemwereld te maken hebben.

Een van de meest bekende mensen op twitter is uiteraard Michael Phelps. Helaas laat zijn trainingsschema blijkbaar niet veel ruimte om berichten te sturen, want in de afgelopen maand kwam hij slechts tot 1 tweet en die luidde dan ook nog : ‘Hellllllllllooooo Twitter!!! :)’. Nee in dat opzicht zijn er een aantal anders zwemmers die veel actiever berichten posten op twitter over hun leven en hun sport.

Een van die mensen is Jessica Hardy, de schoolslagzwemster die op 12 april 2008, precies een jaar geleden dus, het wereldrecord op de 50m schoolslag korte baan wist te verbeteren. Ze zette het toen op 29.58. Helaas voor haar werd die prestatie twee maanden later overschaduwd door een positieve dopingtest op Clenbuterol.

Dara Torres

Dara Torres

Een dame met een nog veel grotere staat van dienst is Dara Torres. Zij werd geboren op 15 april 1967 en zwom op haar 17e haar eerste Olympische Spelen in Los Angeles (1984). Deze werden gevolgd door de spelen van 1988 en 1992, een comeback in 2000 en nog een comeback in 2008! Totaal won ze op die 5 olympische spelen maar liefst 12 medailles : 4x goud, 4x zilver en 4x brons. De laatste medaille die ze won was een zilvere als slotzwemster van de wisselslag estafette in Beijing, waarbij ze op ruim 41 jarige leeftijd tot de snleste split ooit kwam van 52.27! Die zelfde finale sessie eindigde ze op 0,01 van het goud op de 50m vrijeslag, achter Britta Steffen. En ookal is ze nu ondertussen 42 jaar, ze heeft al aangegeven dat ze door zal blijven zwemmen tot ze er geen zin meer in heeft, dus verwacht haar maar gewoon in Rome.

Binnen de Nederlandse zwemwereld is twitter ook een bekend fenomeen geworden, waarbij kijkend naar de tweets van de afgelopen dagen Brabant het best vertegenwoordigd is. Zo sturen Tom Vangeneugden, Jessica Spruit, Arjan van der Meulen en Joeri Verlinden (allen uit regio Eindhoven) zeer frequent het laatste nieuws uit hun (zwem)leven door naar Twitter. Mede daardoor waren berichten over bijvoorbeeld het Nederlands record van Lia Dekker snel te vinden. Voeg daarbij een aantal coaches zoals Fedor Hes (AZ&PC) en Rick Beerendonk (De Columbiaan) en twitter is hard op weg om een van de belangrijkste nieuwsbronnen te worden van de zwemwereld.

Heb je ook een twitteraccount en wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes op zwemsite.nl, voeg ons dan toe aan op http://twitter.com/zwemsitenl of klik onder aan het korte nieuws aan de rechterkant op ‘Volg ons op twitter’.

Tagged as: ,

Leave a Response