Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Terugkoopactie BlueSeventy Nero

Email dit bericht Print dit bericht

Blue70Terwijl de FINA vandaag hun testmethoden laat zien aan de producenten van badkleding, zien we op internet een opvallend bericht. Na alle discussies die er zijn geweest over het drijfvermogen van hun Nero badpak, hebben ze besloten hun nek uit te steken en bieden ze een $ 200,00 korting op het volgende generatie badpak wat zij produceren als de Nero niet door de test van de FINA komt. Dat is tenminste het bericht wat staat op de blog van Tony Austin.
Navraag bij Tony leert ons dat hij de informatie van een “very reliable source” met de volgende info :

“… Chloroprene has made its mark for sure, I note with interest a few other brands now using the fabric, where we sit confident is that we have been producing swimskins of this materials now for over 4 years, something that I feel no one else can say, , and with that comes an understanding of the material and it’s properties.

As to 2010, well i am happy for you to break some news on a “Heard it from a very reliable source” we are just about to launch the blueseventy buy back program, we will take back swimskins of the “Nero’ current variety should they not pass the permeability test (Which i am going to witness Wednesday in Switzerland where the brands have been invited to attend testing) So should the swimmer find the suit is not legal in January 2010, all is not lost, not only have they had the rest of this year to wear the suit and appreciate it’s properties, but also we will give them $200 off the new suit that will fit 100% the fina rules and regulations should one be needed. No swimmer should feel unsure about committing to a blueseventy suit, we have the pedigree with chloroprene, the durability of a more than 6 swim suit…”many more swims” and a buy back program that will kick the new year off with a new suit for $200 off.

Tony, no one has put this out there yet, so happy for you to leak it …..

Your support is most appreciated, and I respect your wish to remain unbiassed with free products etc, so as a thank you I will keep funneling the news and stories your way in order that you keep ahead of the rest….

Cheers my friend.

XXXXXXXXXX …”

Een dag later werd dit nog een laatste toevoeging gedaan :

“We are looking at suits bought may 1st onwards for the buy back program.”

Of dit alles ook in Europa beschikbaar komt is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat BlueSeventy in ieder geval probeert zijn markt te beschermen voor het geval dat hun Nero badpak niet door de testen van de FINA komt. De tijd zal het leren of het nodig is….

Tagged as: ,

5 Comments

  1. Vind ik eerlijk gezegd een verrassend gebaar. Ik vond het al een beetje eng worden, gewoon pakken doorverkopen aan de soms nietsvermoedende kopers terwijl ze straks misschien verboden zijn. Ik heb er wel waardering voor.

    groetjes Reinie

  2. Leuk dat je dat pak tot het einde van het jaar kan dragen. Ik had begrepen dat die pakken maar een paar wedstrijden mee gingen. Of geld dat niet voor BlueSeventy? Maar goed, dan nog… het is een mooi gebaar, ze hoeven het niet te doen. En gratis reclame als ze nu al weten dat het pak toch wel door de test komt.

  3. Niet zo heel erg verrassend. Ik krijg al regelmatig vragen van zwemmers en ouders die twijfelen of ze bepaalde pakken wel kunnen kopen. Door de huidige onzekerheid zal de verkoop al aardig zijn ingezakt de laatste tijd. Met deze maatregel proberen ze daar wat aan te doen.

    Maar het is zeker een sympathiek gebaar. Heel wat anders dan bijvoorbeeld dit: http://www.rocketsciencesports.com/SwimSkin_Page.php# . Daar proberen ze je gewoon nog pakken aan te smeren waar je nu al niet meer mag starten.

  4. In de online shop van de KNZB worden ook pakken aangeboden met mouwen (FS II Bodyskin met mouwen in de nationale kleuren……)

Trackbacks

  1. BlueSeventy maakt buy-back programma bekend | Zwemsite.nl

Leave a Response