Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Selectie EJK en EJK open water bekend gemaakt

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBDe KNZB heeft de selecties voor de EJK in Praag en de EJK open water in Porec (Kroatie) bekend gemaakt. Helaas heeft de bond ervoor gekozen om zwemmers die grote stappen maakten richting de EJK maar nog net te kort kwamen voor de richttijden, niet toe te voegen aan de selecties. De ploeg die naar de EJK in Praag gaat bestaat dan ook alleen uit de 5 zwemmers die voldaan hebben aan de richttijden : Sharon van Rouwendaal, Andrea Kneppers, Chantal Senden, Joey de Ruiter en Mike Marissen.
Voor de EJK open water in Croatie  bestaat de ‘ploeg’ uit welgeteld 1 zwemmer : alleen Robin de Boer wist bij de 5km tijdens de Amsterdam Swimcup te voldoen aan de richttijd.
Wie er als begeleiding mee gaan en welke afstanden er gezwommen zullen worden, wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Tagged as:

2 Comments

  1. Inderdaad jammmer; de limieten zijn scherp; de zwemmers zijn er dichtbij; ze kunnen nu geen ervaring opdoen, wat eigenlijk in deze fase erg belangrijk is ( misschien wel belangrijker dan finaleplaatsen) en last but not least; het motiveert …. NU zijn A+ / bijna A++ tijden nog niet goed genoeg en dat is jammer en gaat hopelijk niet demotiverend werken

  2. De reden voor het feit dat de KNZB niet meer jongens en meiden naar Praag laat gaan schijnt vooral met de financiën te maken te hebben. Er is vorig jaar voor de Olympische Spelen iets meer uitgegeven dan was gepland en nu moet de KNZB dus pas op de plaats maken.
    Vooral jammer voor Kira Toussaint, want zij is niet opgenomen in de ploeg voor Aruba. Waarschijnlijk omdat verwacht werd dat ze zich zou gaan plaatsen voor de EJK. Marjolein Delno, een ander aanstormend talent was net de limieten miste voor Praag, mag wel naar Aruba. Een ‘redelijk’ alternatief 😉

Leave a Response