Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Randall Bal niet naar Amsterdam

Email dit bericht Print dit bericht

Amsterdam SwimcupRandall Bal heeft in verband met zijn gezondheid besloten niet te starten tijdens de Amsterdam Swimcup. De wereldrecordhouder op de 50m rug, welke hij afgelopen december zwom tijdens de Swimcup in Eindhoven, stond ingeschreven op de 50 en 100m rug. Op beide afstanden wordt door zijn afmelding de 1e plaats op de startlijst overgenomen door Nick Driebergen. Navraag bij Aad van Groningen, teammanager voor de zwemmers van het ADN swim project zolang ze hier in Nederland zijn leert dat Randall al niet meegekomen is naar Nederland en zich “thuis” voorbereid op zijn kwalificatie moment. Dit zal hoogstwaarschijnlijk tijdens de kwalificatiewedstrijd zijn die van 7 tm 11 julie wordt gehouden in Indianapolis. De Amerikaanse ploeg voor Rome wordt direct na die wedstrijd op 12 juli bekend gemaakt, waarna de ploeg zich van 14 tm 24 juli in Italie zal voorbereiden op de WK in Rome.

Milorad Cavic

Milorad Cavic

De aandacht voor de zwemmers van het ADN swim project is overigens ruim aanwezig. Wij hadden ons als zwemsite.nl aangemeld bij de persdienst van de ASC en kregen op 11 april een persbericht van de ASC waarin aangegeven werd dat er een extra persmoment zou zijn in Eindhoven op 13 april en er 2 openbare trainingen zouden zijn op 13 en 14 april. Na opgave bij de organisatie van de ASC, kregen wij gisteravond vanuit Eindhoven het bericht dat er naast de bestaande afspraken geen mogelijkheden meer tot interviews worden gegeven, omdat het programma na overleg met ADN coaches/sporters te vol is geworden en men zich wil oriƫnteren op de trainingen en de Amsterdam SwimCup. Op dit moment dus helaas geen verdere info over de plannen van de zwemmers voor de swimcup, we zullen het gewoon moeten afwachten komende donderdag.

Tagged as: , ,

Leave a Response