Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Rafael Munoz Perez mist WR op 0.06 (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Rafael Muñoz

Rafael Muñoz

Slechts 6 honderdsten van een seconde was het verschil met het Wereldrecord van Ian Crocker toen Rafael Munoz Perez aantikte na zijn finale op de 100m vlinderslag. Rafael had van tevoren aangekondigd een aanval te gaan doen op het record uit 2005, maar kwam op de finish dus net iets tekort. Met zijn tijd van 50.46 verbeterde hij wel zijn eigen Europees record, wat hij 3 weken geleden op 50.58 had gezet. Op de video is duidelijk te zien dat Rafael zeer slecht uit komt bij het keerpunt, wat hem hoogstwaarschjnlijk het record kostte.
Op plaats 2 eindigde Clement Lefert in wederom een nieuw Frans record van 51.42, een verbetering van zijn eigen record uit de halve finale met 0.08. Romain Sassot eindigde als 3 op iets meer dan 2 seconden van de winnaar. Ook bij de dames sneuvelde er weer een Frans record, dit keer door toedoen van Aurore Mongel. Met 57.80 dook zij onder haar oude toptijd uit Beijing. In de Chinese stad kwam ze tijdens de Olympische spelen tot 58.30. Nummer 2 Diane Bui Duyet finishte op een kleine seconde in 58.64.

Op de 200rug bij de dames was er weer een succesje voor Sharon van Rouwendaal. Hoewel de 2.13.33 in de eindrangschikking niet meer waard was dan een 5e plaats, verbeterde ze met die tijd wel haar eigen Nederlands Jeugdrecord met 0.41 seconde. In maart zwom ze in Strassborg nog 2.13.74, nu ging het dus nog net iets harder. Helaas voor Sharon bleef het Nederlands Record bij de senioren nog buiten bereik, dat staat nog steeds op naam van Jolanda de Rover van de Olympische Spelen in Los Angeles (2.12.38).
In de halve finale van de 200wissel was Sharon een kwartiertje later niet in staat zich te plaatsen voor de finale. Met 2.23.16 werd ze 15e.

Op de 200rug bij de heren was er een evenaring van een Frans Record te melden. Benjamin Stasiulis zwom met 1.57.90 exact even snel als Simon Dufour deed in Barcelona in 2003. En ook in de halve finale van de 200wissel voor de heren kwam er NR (National Record) achter de snelste man te staan. Met 2.00.38 was Christophe Soulier de snelste Fransman ooit op deze afstand, ruim sneller dan de 2.01.08 die Xavier Marchand in 1997 wist te noteren. Christophe was met zijn tijd trouwens niet de snelste in de halve finales, die eer kwam op naam van Darian Townsend met 1.57.03.

Tagged as: , ,

1 Comment

Trackbacks

  1. De Jaked review | Zwemsite.nl

Leave a Response