Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands record en WK limiet Lia Dekker

Email dit bericht Print dit bericht
Lia Dekker

Lia Dekker

Gisteren was ze er met 1.08.54 ERG dichtbij, maar vandaag maakte ze aan alle twijfel een einde. In 1.07.67 zwom Lia Dekker, gestoken in een Jaked, naar een nieuw Nederlands record en dik onder de limiet van 1.08.37. Halvewege keerde Lia in de finale in 32.15, ruim een halve seconde sneller dan in de halve finale (32.68) en ook op de baan terug was ze in de finale met 35.52 sneller dan de 35.86 in de halve finale. Dankzij haar limiet komt de wens om samen met haar zus in een wisselslag estafette op een internationaal toernooi te starten weer een stuk dichterbij. Met de Swimcup voor de deur is er bij de dames alleen op de rugslag nog geen individueel limiet gezwommen, maar de kans is zeer groot dat de nummers 1 en 2 van dit moment op de 100rug, Femke Heemskerk en Sharon van Rouwendaal, zich allebei zullen plaatsen voor de WK. In dat geval is er voldoende keus uit zwemsters om een wisselslag estafette op de been te brengen.

Robin van Aggele en Thijs van Valkengoed zullen tijdens de Amsterdam Swimcup hun ticket voor Rome veilig moeten stellen. Beiden wisten in Denemarken nog niet onder een limiet te duiken, maar hebben komend weekend dus nog een kans. In de finale van de 50school kwam Robin tot een overigens wel winnende tijd van 28.50, Thijs was ongelukkig door ‘DSQ Tyvstart’ achter zijn naam te krijgen, een valste start. Op de 100vlinder kwam Robin tot 53.40, ruim een seconde boven zijn PR en Nationaal record van 52.20. Voor de WK is 52.05 nodig.

In een reactie op zijn zwemmen laat Thijs overigens weten wel tevreden te zijn. Hij wil steeds weer iets sneller zwemmen en lukt goed, dus hij is positief gestemd over zijn kansen tijdens de ASC.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. Jaked ZUCHT.

  2. Daniel ZUCHT.

Leave a Response