Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Maaike Waaijer en Robin de Boer limieten op de 5km

Email dit bericht Print dit bericht
Maaike Waaijer

Maaike Waaijer

Ze had de kwalificatie voor de WK open water in Rome al op zak, maar op de 5km tijdens de Amsterdam Swimcup zwom ze nogmaals onder de benodigde limiet. Moest ze op de 10km onder de 2 uur blijven, op de 5km stond de limiet op 58 minuten en 30 seconden. In een mooi verdeelde race met vrijwel alleen maar rondjes 1.09 en 1.10 kwam ze na 5km uit op een eindtijd van 58.25.72. Daarmee bevestigde ze nogmaals dat de limiet voor de WK voor haar geen probleem was en ze dus klaar is om haar opwachting te gaan maken in Italie.

Leonie van Noort was de enige deelneemster bij de jeugd, gerechtigd voor de EJK. Met 1:01:45.75 kwam zij wel tot een Nederlands Jeugd record, maar bleef ze nog een behoorlijk stuk verwijderd van de limiet van 1uur precies.

Bij de heren was er een sterke poging voor de WK limiet van Alex Schelvis. Zijn eerste 1500m ging per 100 in ongeveer 1.03/1.04 wat voldoende zou zijn als hij het 5km weet vol te houden. Helaas moest hij dat schema daarna los laten en kwam hij in het tweede deel op 1.05, 1.06 en zelfs even 1.07 per 100m langs. Uiteindelijk bleef hij met 54.56.08 bijna een minuut boven de benodigde 54 minuten precies.
Robin de Boer was wel succesvol in zijn missie voor de EJK. Was de limiet door de KNZB op 57.00 gesteld, Robin bleef daar met zijn 56:39.73 dik onder. Hij mag zich dus op gaan maken voor een race tijdens de EJK open water.

Tagged as: , ,

Leave a Response