Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jan Kersten op dreef in Tilburg

Email dit bericht Print dit bericht

IESETVoor de 2e keer werd in het paasweekend in Tilburg de IESET georganiseerd. Dit 2 daagse International Easter Swim Event Tilburg was vorig jaar zo’n groot succes, dat de organisatie van TRB-RES besloten heeft de wedstrijd dit jaar weer te organiseren, in plaats van de geplande 1x per 2 jaar.
De opzet van de wedstrijd is simpel :

  • Elektronische tijdwaarneming in het 25m bad van Tilburg
  • Alle 50, 100 en 200m’s komen aan bod
  • Relatief kort ochtend programma door het stellen van limiettijden
  • 2 finale series per programma : 1 voor de junioren en 1 voor de senioren
  • Medailles voor de junioren, geldprijzen voor de senioren

Mede dankzij deze eenvoudige en doeltreffende opzet was ook dit jaar de IESET een groot succes. Vooral het feit dat er een aparte finale gezwommen werd bij de junioren leverde mooie tijden op, al waren het vooral een aantal senioren tijden die echt in het oog sprongen.

Een van de meest opvallende zwemmers tijdens het toernooi was Jan Kersten van de Columbiaan. Deze zwemmer uit 1986 is in voorbereiding op de Amsterdam Swimcup waar hij de 50m rugslag zal zwemmen en liet tijdens dit toernooi zien goed op weg te zijn. Op zaterdag kwam hij op de 50m vlinderslag tot een eindtijd van 24.42 en zette hij op de 100m rugslag een tijd van 55.35 neer. Helaas werd hij op die laatste afstand gedisqualificeerd omdat hij bij de start de 15m gepasseerd zou zijn voordat zijn hoofd het wateroppervlak doorbroken had. Als startzwemmer van de winnende wisselslag estafette kwam hij aan het eind van het finale programma ook nog tot 25.44 op de 50m rugslag, slechts 2 tienden boven zijn pr van de NK in Amsterdam afgelopen december, waarmee hij toen zilver won.
Op zondag zwom hij op de 100vrij voor het eerst onder de 50seconden op de 100vrij (49.63), een ruime verbetering van zijn pr van 50.67 en bleef hij daar Raphael Stacchiotti uit Luxemburg voor. Later maakte hij de 4x50vrij estafette voor de Columbiaan af met een split van 22.06.

Raphael Stacchiotti

Raphael Stacchiotti

Opvallende tijden van de buitenlandse deelnemers kwamen vooral op naam van de zwemploeg Swimming Club Le Dauphin Ettelbruck uit Luxemburg. Raphaël Stacchiotti, die namens Luxemburg deel nam aan de Olympische Spelen in Beijing op de 200vrij, won op zaterdag 2 afstanden, de 50vrij in 23.40 en later de 200wissel in een zeer sterke 2.02.78. Op die afstand werd hij gevolgd door Bjorn Balliu van de Meetjeslandse Gentse Allicantie (MEGA) in 2.04.99. Christine Mailliet uit Luxemburg tekende op zondag voor 3 overwinningen, de 100vlinder in 1.03.36, de 100vrij in 57.65 en de 100wissel in 1.05.60. Mooie tijden en goed voor 3x €15,00. Raphaël Stacchiotti moest op zondag genoegen nemen met een tweede plaats op de 100vrij. Met 50.03 eindigde hij 4 tienden achter Jan Kersten. Bjorn Balliu pakte op zondag de 50 en 200schoolslag in respectievelijk 29.03 en een knappe 2.16.88 en de 100wissel in 57.94.

IESET

Tagged as: ,

Leave a Response