Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Europese records niet goedgekeurd

Email dit bericht Print dit bericht
Federica Pellegrini

Federica Pellegrini

Een maand geleden zwom Federica Pellegrini een nieuw wereldrecord op de 200m vrijeslag, maar haar tijd zal niet tellen als een Europees record. Het gaat dit keer niet over het dragen van meerdere badpakken over elkaar (al deed ze dat in die race wel, maar op dat moment waren de nieuwe regels van de FINA nog niet bepaald en dus ook niet van kracht), maar heeft het puur te maken met het papierwerk. Als er een record gezwommen wordt dient de bond (in dit geval de Italiaanse) de juiste papieren op te sturen naar de LEN en dat was dus niet gebeurd.
Pellegrini is niet de enige die met dit probleem te kampen heeft, want ook de Russische bond heeft dezelfde fout gemaakt bij diverse records. Zo zal de tijd van Yulia Efimova op de 100m schoolslag in Beijing (1.06.08) niet als Europees record in de boeken komen, daardoor blijft de tijd van Sarah Poewe (1.07.10), gezwommen op de Duitse trials 2008 staan.
Yuri Prilukov zwom in de series van de Olympische Spelen op de 1500m vrij 14.41.13 en vervolgens 14.43.21 in de finale. De tijd in de finale is nu het Europees record, terwijl de snellere tijd uit de series niet geaccepteerd is. In Beijing zwommen de Russische estafetteploegen verder nog 2 records die niet in de boeken zullen komen. Op de 4x200vrij zwom de Italiaanse ploeg in de series naar 7.07.84. In de finale bracht de Russische ploeg het record naar 7.03.70, maar die tijd is niet geaccepteerd. Overigens nu de vraag of de 7.05.35 van de Italiaanse ploeg in de finale alsnog als Europees record geregistreerd wordt. Op de 4x100wissel kwam de Russische ploeg in de finale tot 3.31.92. Nu deze tijd niet in de boeken komt, zijn er meerdere gegadigden voor het record : Finale OS Engeland 3.33.69, series OS Engeland 3.33.83 of Rusland 3.33.59. In alle andere gevallen blijft het record in Russische handen van de EK in Eindhoven met 3:34.25.

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Geeft niks. Records doen er toch niet meer toe tegenwoordig.

Leave a Response