Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Trickett bevestigd : “Geen 100m vlinderslag in Rome”

Email dit bericht Print dit bericht
Libby Trickett

Libby Trickett

Na haar 4e plaats in de finale van de 100m vlinderslag tijdens de Australische trials was het eigenlijk al duidelijk dat wereld en Olympisch kampioene Libby Trickett niet zou starten op die afstand tijdens de WK in Rome. Maar omdat Stephanie Rice haar plaats mogelijk op geeft omdat ze een overvol programma heeft, kwam Trickett toch weer in beeld bij bondscoache Alan Thompson. Hij heeft in principe het recht om de 2e zwemster aan te wijzen en daarbij Felicity Galvez (de nummer 3 in de finale) te passeren.

Felicity Galvez WK Manchester

Felicity Galvez WK Manchester

Dit zou voor Felicity dan wel erg zuur zijn, zij miste de 200m vlinderslag voor de Olympische Spelen bij de Australische trials in 2008 op 0.06 seconde. Belangrijk ‘detail’ in dat verhaal is dat zij als enige een half lang Speedo badpak met open rug droeg omdat er geen LZR in haar maat beschikbaar was. 2 weken na die trials zwom ze wel in een LZR op de WK kortebaan in Manchester en won 2 maal goud, op de 50 en 100m vlinderslag.
Libby Trickett heeft echter reeds in een artikel in The Australian aangegeven dat zij niet vindt dat ze het recht heeft haar titel op de 100m vlinderslag te verdedigen in Rome : “To be honest, I don’t think I deserve that position. I think that should go to Felicity, she did the job in the final. I’d love to have the experience of racing the individual event, but Felicity is a fantastic flyer. It’s hard, because I am the world champion and Olympic champion, but I figure it should go to Felicity if Steph doesn’t do it.” Gesproken als een ware kampioen.

Tagged as: , ,

Leave a Response