Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ook op 200rug Nederlands Jeugd Record voor Sharon

Email dit bericht Print dit bericht
Sharon van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal

Na de 100m en 50m rugslag, lag het uiteraard in de lijn der verwachting dat Sharon van Rouwendaal op de 200m rugslag ook haar eigen Nederlands Jeugd Record zou gaan verbreken. Vanochtend deed ze nog relatief rustig aan met 2.17.74, waarmee ze zich als 2e plaatste voor de finale van vanmiddag. Vanmiddag ging ze wel vol gas en dat resulteerde in een nieuw jeugdrecord van 2.13.74. Het oude jeugdrecord had ze afgelopen februari gezwommen in Lyon, toen kwam ze tot 2.16.92. Overigens had Sharon vorig jaar tijdens de Franse Kampioenschappen al sneller gezwommen, maar haar 2.14.92 van toen was terwijl ze nog junior was en was dus een Nederlands juniorenrecord en geen jeugdrecord.

Jolanda de Rover tijdens de OS 1984

Jolanda de Rover tijdens de OS 1984

Met haar nieuwe toptijd verdrong ze Wendy vd Zanden van de 2e plaats op de eeuwige ranglijst (2.14.59, Swimcup Eindhoven 2008) en staat alleen Jolanda de Rover met haar Nederlands record van 2.12.38 nog voor haar. Jolanda werd met die tijd Olympisch Kampioen in Los Angeles in 1984. Mocht Sharon op deze afstand aspiraties hebben in de richting van Rome 2009, dan zal ze in april tijdens de Amsterdam Swimcup dik onder het record van Jolanda moeten duiken, want om naar de WK te mogen is 2.10.58 nodig.

Na de 200rug zwom Sharon ook nog de finale van de 200vrij. Daarop had ze sochtends een mooie 2.02.94 gezwommen, maar savonds was de energie op. Met 2.05.80 werd ze 8e.
Rectificatie : Zoals hieronder in een reactie van haar moeder te lezen is, lag het niet aan de energie van Sharon maar aan de rits van haar LZR. In een trainingsbadpak kwam zijn toch nog tot de 2.05.80. Met dat in het achterhoofd moet Sharon in april bij de Amsterdam Swimcup zeker tot een van de kanshebbers voor een plek in de 4x200vrij estafette gerekend worden. Daarvoor zou een tijd rond of net onder de 2minuten voldoende moeten zijn.

Alle uitslagen zijn te vinden op de site van de Meeting International de la FFN

Tagged as: ,

4 Comments

 1. Hallo Martin

  Ik ben de moeder van Sharon, jammer genoeg was haar energie niet op maar haar nieuwe speedo lazer klapte bij de start bij de ritsz 2 x open waardoor de start uitgesteld werd en Sharon zich om mocht kleding en uiteidelijk in een trainingsbadpak heeft gezwommen, jammer want ik denk dat ze ook met de 200 beter had gekunt dan s’morgens

  groetjes Ada van Rouwendaal

 2. Hi Ada

  Zoals je kan zien een rectificatie toegevoegd, bedankt voor de extra info.
  En felicitaties aan Sharon voor haar super prestaties!
  Had ze zich helemaal gericht op deze wedstrijd of ligt de piek bij de Amsterdam Swimcup ?
  (Ik ga er tenminste vanuit dat ze daar zal zwemmen aangezien het de laatste kans voor kwalificatie voor Rome is?)

  Groetjes, Martin

 3. Technisch gezien moet Sharon zich ook nog plaatsen voor de EJK. Dat kan alleen in Amsterdam.

  Kan ik uit bovenstaand bericht opmaken dat een LZR bij de 200 vrij zo’n 3 seconde oplevert tov een trainingsbadpak?

 4. Hallo Joeri Beetz

  Dat weet ik natuurlijk niet ik weet alleen dat zij de hele wedstrijd goed heeft gezwommen, en s’ morgens met de 200 vrij ook een goede tijd neer zette na de 200 rug , maar het probleem was natuurlijk wel dat ze 3 x opnieuw mocht starten en zich ook nog om moest kleden en dan denk ik dat je aardig uit je wedstrijd bent.
  Zij had niet na deze wedstrijd toegewerkt is volop aan het trainen voor Amsterdam.

  groetjes Ada van Rouwendaal

Leave a Response