Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nick D’Arcy krijgt voorwaardelijke celstraf

Email dit bericht Print dit bericht
Swimming Australia

Swimming Australia

Na de Olympische trials in 2008 ging het goed mis tussen Nick D’Arcy en Simon Cowley. In een vechtpartij tussen de twee sloeg Nick nogal hard op het gezicht van Simon, waardoor deze de rest van zijn leven met 5 titanium platen en 20 schroeven in de zijn hoofd zal rondlopen. Nu een jaar later heeft de rechter uitspraak gedaan in deze zaak en Nick D’Arcy veroordeeld tot 14 maanden voorwaardelijke celstraf. De rechter liet in zijn uitspraak sterk meewegen dat het Simon was geweest die de ruzie had uitgelokt en dat Nick door het incident de Olympische Spelen had moeten missen, omdat hij uit de ploeg was gezet door de Australisch bond.

Nick D'Arcy

Nick D'Arcy (Getty Images: Brendon Thorne)

Nick, die schuld had bekend, is uiteraard blij met de uitspraak, want de maximum straf die hij had kunnen krijgen was 10 jaar. Het verhaal is echter nog niet afgelopen, want nu moet de Australisch bond nog een uitspraak gaan doen. Nick wist zich vorige week met een Australisch record te plaatsen voor de 200m vlinderslag voor de WK in Rome. De vraag is of de Australische bond, na de veroordeling, Nick wel of niet op zal nemen in de ploeg voor Rome. Mocht de bond besluiten hem buiten de ploeg te houden, dan zou dat na de Olympische Spelen van Beijing het tweede grote toernooi zijn wat Nick zal missen door de vechtpartij, een zware straf voor een topsporter. Laten ze hem wel starten in Rome dan kan dat mogelijk een verkeerd signaal geven. Geen makkelijke beslissing voor de Australisch bond dus.

Tagged as: , ,

Leave a Response