Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands Record Lia Dekker

Email dit bericht Print dit bericht
Lia Dekker

Lia Dekker

De zussen Dekker (Lia en Inge) hebben ooit gezegd dat ze wel op een internationaal toernooi samen in de estafette willen starten. Lia zwemt dan de schoolslag en Inge mag vervolgens van haar overnemen. Met haar nieuwe Nederlands record op de 100m schoolslag vandaag tijdens de finale van de Fintan-reeks, is die wens weer een stukje dichterbij gekomen. Met 1.08.92 verbeterde zij haar eigen record met 0.23 seconden. Dat oude record zwom ze afgelopen december tijdens de Swimcup in Eindhoven, daarmee Moniek Nijhuis aflossend als recordhoudster. Moniek toonde kort geleden ook al aan lekker in vorm te komen en dus lijkt de strijd voor de WK estafette ploeg tussen die twee dames te gaan.

Inge en Lia Dekker

Inge en Lia Dekker

Om individueel te mogen starten op de WK in Rome is 1.08.37 nodig, dus dat is nog wel een stukje harder, maar zeker met een goede taper niet onmogelijk. Voor een plek in de wisselslag estafette geldt dat die ploeg finalewaardig zal moeten zijn. Dit is ter beoordeling van de Technisch Directeur van de KNZB (Jacco Verhaeren), maar mits er ook op de rugslag nog mooie progressie geboekt wordt (mogelijk door Sharon van Rouwendaal, die vrijdag op de 100m rugslag een nieuw Nederlands jeugdrecord zwom met 1.03.20), moet aan deze eis voldaan kunnen worden. Met Lisa’s zus Inge op de vlinder en Marleen op de vrij, of Marleen op de vlinder en Inge/Hinkelien/Femke op de vrij, zijn er voldoende mogelijkheden om een sterke ploeg op de been te brengen.
De uiteindelijke beslissing zal vallen tijdens de Amsterdam Swimcup half april.

Tagged as: , ,

Leave a Response