Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Lethal Leisel toch naar Rome ??

Email dit bericht Print dit bericht
Leisel Jones

Leisel Jones

Net op het moment dat de rest van de wereld dacht (even) van Leisel Jones verlost te zijn en dus de kansen op een WK medaille op de 100m schoolslag bij de dames toe waren genomen, zwom Leisel in de series van de Australische trials de snelste tijd van de ochtend met 1.08.22. Die tijd is nog ver verwijderd van haar eigen wereldrecord van 1.05.09 of van de tijd waarmee ze goud won in Beijing (1.05.17) en als het aan de overige dames op de 100m schoolslag ligt (bijvoorbeeld Sally Foster en Sara Katsoulis, de nummers 1 en 2 van de 200m gisteren) zal het niet voldoende zijn voor een ticket naar Italie. Maar voor iemand die direct na de Olympische Spelen aankondigde een sabbetical te nemen, kan je de tijd toch wel verrassend vinden.

Leisel Jones met haar gouden Olympische medaille in Beijing

Leisel Jones met haar gouden WK medaille in Montreal 2005

Tegen de Australische persdienst AAP vertelde ze : “I love Rome, I went to the pool where we did the Rome meet last year and it was really beautiful and it is a beautiful place. I guess the whole time I said no I don’t want to go because I am having a sabbatical year. I have pretty much blown that out the door by doing this meet and I would love to go but I am not doing it at the moment.”

Door de positieve ‘buzz’ tijdens de trials was het wel weer gaan kriebelen : “That swim now makes me feel that is it is not that hard and it is not that bad and I do enjoy it. Ever since I have come here and seen all my friends and have had a good time and been smiling the whole time. I have realised how much I enjoy it and how much I have missed the thrill of racing and the excitement. Every time I think you race, you think `I feel like I am about to throw up’ and go ‘oh why do I do this and why am I so nervous?’ That sort of makes me realise that I am a competitor at heart and that is why you do it.”

Het is duidelijk dat ze in grote twijfel is of ze misschien toch naar Rome wil en haar sabbatical een jaartje uitstelt. En als ze er is…..

leisel3

Leisel Jones tijdens haar sabbatical

Tagged as: ,

Leave a Response