Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Jeugdestafettes toegevoegd aan NK Sprint

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBEen aantal jaren geleden heeft de KNZB de junioren estafettes verwijderd van de NK Sprint. Dit werd gedaan om zwemmers minder richting sprintafstanden te sturen, maar meer richting langere afstanden. Nu echter op alle jeugdtoernooien ook de korte sprint afstanden op het programma staan, heeft de KNZB met ingang van komende NK Sprint jeugd estafettes aan het programma toegevoegd.

De jeugd estafettes worden aan het eind van het ochtendprogramma gezwommen, waarbij de jongens op zaterdag de 4x50m vrijeslag estafette zwemmen en de meiden de 4x50wisselslag. Op zondag is het programma net andersom, de meiden de 4x50vrij en de jongens de 4x50wissel.

De limieten zijn :
4x50m wisselslag meisjes 2.14.60
4x50m wisselslag jongens 2.00.10
4x50m vrijeslag meisjes 2.00.00
4x50m vrijeslag jongens 1.46.90

Tagged as: , ,

Leave a Response