Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Huegill op weg terug naar oude niveau

Email dit bericht Print dit bericht

huegill2Toen Geoff Huegill in november na 4 jaar weer het water in dook was hij een paar kilo’s zwaarder dan toen hij in 2004 zijn afscheid aankondigde. Nu, 4 maanden later en zo’n 40 kilo lichter, wist hij zich op de 50m vlinderslag als 5e te plaatsen voor de finale van de Australische trials en heeft hij nog steeds kans op zich te plaatsen voor het WK in Rome. Met 24.14 bleef hij nog behoorlijk ver verwijderd van bijvoorbeeld de 23.50 waarmee hij in 2001 in Fukuoka wereldkampioen werd, maar het is wel duidelijk dat zijn come-back niet voor de grap was. Huegill : “We’re looking at losing another five or six kilograms, tonight’s swim and this week’s swims are going to be stepping stones in terms of what we need to be doing next year.”
De kans dat hij zich kwalificeert voor de WK is wel erg klein, want de snelste twee heren naar de finale (Lauterstein en Targett) staan met 23.30 en 23.31 nog op ruime voorsprong. Aan de andere kant is Huegill met zijn 30 jaar wel veruit de meest ervaren man in de finale.
huegill
Foto’s van Huegill uit 2004 en 2008 laten weinig over aan de verbeelding

Bij dames 50m vlinderslag stond na de controversie van gisteren de finale op het programma. Daarin verzekerde Marieke Guehrer zich van een plek op het vliegtuig naar Rome. Met haar eindtijd van 25.60 zwom ze een Australisch record en bleef ze Lisbeth Trickett ruim voor. Trickett zwom 26.02 en plaatste zich daarmee ook voor Rome.

In de 200m vrijeslag finale voor de mannen was het Patrick Murphy die na jaren van dominantie door Ian Thorpe en Grant Hackett het stokje over nam. Zijn eindtijd van 1.46.85 was ruim voldoende voor plaatsing voor de WK (1.48.72), met hem bleven er nog 5 mannen onder die limiettijd.
Op de 50m rugslag pakte Ashley Delaney het ticket voor Rome in 24.81, Ben Treffers moet nog even afwachten of, nadat hij in de finale de limiet op 0.01 miste, zijn 25.10 uit de halve finale ook meegerekend wordt. Daarmee zat hij wel net onder de limiet van 25.15.
Op de 50m schoolslag bij de dames kunnen Sara Katsoulis en Tarnee White hun koffers gaan pakken, zij bleven met 30.65 en 30.75 ruim onder de 31.35 die nodig was voor de WK.

Tagged as: , ,

Leave a Response