Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Hoofd van de FINA voorspelt vooruitgang

Email dit bericht Print dit bericht

FINAVlak voor de 3 daagse confernatie in Dubai heeft het hoofd van de FINA, Mustapha Larfaoui, aangekondigd dat de FINA er alles aan zal doen om vooruitgang te boeken in de badpakkenkwestie.
Ookal gaf hij geen details van wat hij ziet als vooruitgang, zijn uitspraken deden vermoeden dat de FINA door wilde gaan op de eerder ingeslagen weg, op het gebied van drijfvermogen, dikte van pakken, materiaal gebruik, etc.
Op een persconferentie melde hij “We hebben overleg gehad met alle noodzakelijke instanties en zullen alles doen met de zwemmers in gedachte. Het gaat een stap voorwaarts worden.”
Ook de regel dat het pak het lichaam van de sporter mag bedekken tussen nek en enkel en niet verder zal waarschijnlijk stand houden. De makers van pakken hebben nog tot 31 maart om hun (nieuwe) ontwerpen in te leveren en het streven is nog steeds om de nieuwe reglementen in te laten gaan met de WK in Rome.

Ondertussen was er in Amerika weer heel wat te doen over de pakken, dit keer bij de NESCAC’s, de New England Small College Athletic Conference. Bij deze zwemwedstrijden tussen jonge zwemmers van verschillende scholen waren er flink wat discussies over de beschikbaarheid en kwaliteit van de pakken. Zo waren er reacties van 11 en 12 jarige zwemmers over het wel of niet zwemmen in een LZR of Blue70.

Hopelijk kan de FINA in de komende dagen een eerste aanzet geven aan het einde van al deze discussies en kan iedereen zich weer concentreren op dat waar het om gaat : zwemmen.

Tagged as: , ,

Leave a Response