Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

High-tech pakken in College-swimming

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenHet schoolsysteem in Amerika is behoorlijk anders dan in Nederland. Een van de verschillen is dat er in Amerika een zeer sterke strijd is tussen de diverse scholen, onder andere op het gebied van de sport. Scholen strijden daar tegen elkaar in allerlei sporten en het behalen van een kampioenschap is iets waar iedere school van droomt. Lesroosters worden aangepast, ploegen gesponsored, top atleten veranderen van school voor hun sport, iedere school iso p zoek naar dat kleine voordeel wat het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. En toen kwam de LZR….

In de Wall Street Journal staat een artikel over de invloed die de LZR, Tyr’s Tracer Light en BlueSeventy’s Nero hebben in de strijd tussen de scholen. Opvallend is daarbij direct het eerste stuk van het artikel : “For the Auburn University men’s swimming team, the most important moment of this week’s NCAA Division I Championship meet will occur when the team arrives at its hotel and finds out whether Speedo has delivered its high-tech LZR Racer swimsuits.
With the suits, which allow swimmers to float higher and cut through the water as never before, Auburn has a chance to remain among college swimming’s pre-eminent teams. Without the suits, they have no shot. “We’re hoping and praying the suits turn up,” said Brett Hawke, the team’s assistant coach.”

Natuurlijk is het slechts een bevestiging van wat we allemaal al wisten, dat de high-tech pakken voor tijdwinst zorgen en zelfs kunnen bepalen of iemand een kans maakt of niet, maar dergelijke praktijkvoorbeelden maken wel erg duidelijk dat er op zeer korte termijn iets moet veranderen.

Het volledige artikel is te lezen op de site van de Wall Street Journal.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Mooi gevonden Martin. Het artikel is ook opgepakt door Swimnews.com en voorzien van interessant commentaar.

Leave a Response