Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Felicity Galvez mag 100m vlinderslag zwemmen in Rome

Email dit bericht Print dit bericht
Felicity Galvez

Felicity Galvez

Zoals reeds eerder bekend werd, zal Libby Trickett niet starten op de 100m vlinderslag. Zij finishte als 4e op de Australische trials voor de WK, achter Stephanie Rice en Jessica Schipper. Vandaag heeft Stephanie Rice bevestigt dat zij geen gebruik zal maken van haar ticket op de 100m vlinderslag, omdat deze afstand in de weg zit van een van haar belangrijkste afstanden, de 200m wisselslag. Ze is op die wisselslag afstand de regerend Olympisch kampioen en wereldrecordhoudster en in overleg met haar trainers heeft Rice besloten dat de combinatie van de twee afstanden te zwaar zou worden. Rice heeft sowieso al een erg druk programma op de WK, want ze kwalificeerde zich ook op de 400m wisselslag, 200m vlinderslag, 200m vrijeslag plus 2 of 3 estafettes.
Door de afzegging van Rice had de bondschoach van Australie (Alan Thompson) het recht om Libby Trickett toch aan te wijzen voor de 100m vlinderslag, maar in overleg met alle betrokken partijen is er besloten dat de tweede startplek gaat naar Felicity Galvez, die bij de trials als 3e eindigde.

Voor Felicity Galvez betekent dit een enorme opsteker nadat ze tijdens de trials voor de Olympische Spelen op de 200m vlinderslag de kwalificatie miste op 0,08 seconden, terwijl ze in de finale van die wedstrijd als enige geen gebruik kon maken van een Speedo LZR.  Galvez was dan ook ‘over the moon’ toen Thompson haar het goede nieuws vertelde. Ook de coach van Felicity (John Fowlie) is toegevoegd aan het team voor de WK in Rome.

Felicity Galvez wint goud op 50m vlinderslag tijdens WK kortebaan in Manchester 2008

Felicity Galvez wint goud op 50m vlinderslag tijdens WK kortebaan in Manchester 2008

Tagged as: , ,

Leave a Response