Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Een leven lang zwemmen ?

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingWaar de KNZB plannen ontvouwd voor een leven lang zwemmen, zijn er in Amerika weer onderzoekers bezig geweest. Ze namen een leven lang zwemmen wel erg letterlijk en onderzochten in hoeverre ‘zwem’lessen bij kinderen jonger dan 5 jaar wenselijk zijn.

De onderzoekers verbonden aan het National Institute of Child Health and Development interviewden de ouders van 88 verdronken kinderen en vergeleken het met meer dan 200 ouders van kinderen in dezelfde omgeving die niet verdronken waren.
In de leeftijd van1 tot 4 jaar, 61 kinderen waren verdronken en daarvan had 3 procent zwemlessen gehad. Van de 134 kinderen in dezelfde leeftijdsgroep die niet verdronken waren had 26 procent zwemlessen gehad.
Voor de kinderen tussen 5 en 19 jaar zijn de percentages respectievelijk 27 procent van de verdronken kinderen die wel zwemlessen hadden gehad en 53 procent van de kinderen die niet verdronken waren.

Uit deze bevindingen concluderen de onderzoekers dat het geven van zwemles aan kinderen onder 5 jaar mogelijk een positief effect kan hebben op het aantal gevallen van verdrinkingen, maar zeker geen negatief effect. Hoe groot het effect is konden de onderzoekers niet aangeven.

Tagged as: ,

Leave a Response