Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De Columbiaan viert 40-jarig bestaan

Email dit bericht Print dit bericht

De ColumbiaanOp 1 maart 1969 werd in Voorhout zwemvereniging de Columbiaan opgericht. De eerste jaren werd er nog gezwommen in het onverwarmde buitenbad van de toenamlige BNS, later verplaatsen de activiteiten zich naar de zwembaden in Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Oegstgeest. Sinds enige jaren is het zwembad van het Teylingen College in Voorhout de thuisbasis van de club, met extra uren in de Wasbeek in Sassenheim en in het 50m bad in Katwijk.

Wat begon als een kleine club is ondertussen uitgegroeid tot een club die vanuit de jeugd de stap heeft weten te maken naar de top van Nederland. Op dit moment staat de club in de tussenstand van de competitie op de 4e plaats en is de jongste jeugd de kanshebber komend weekend tijdens de Nationale Speedo Club Meet.

Om het 40 jarig bestaan te vieren was er afgelopen zondag een receptie en wat ludieke activiteiten zoals verkleed zwemmen. Op zaterdag 4 juli 2009 zal er een grote feestdag gehouden worden voor alle leden van de Columbiaan.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Columbiaan.

Tagged as: ,

Leave a Response