Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De 10 geboden van Maarten

Email dit bericht Print dit bericht

gelezenAfgelopen zaterdag stond er een artikel in Trouw met Maarten van der Weijden. Daarin geeft hij zijn visie op de 10 geboden en welke invloed ze hebben gehad in zijn leven en op zijn gouden plak in Beijing.

Op het tiende gebod ‘Gij zult niet begeren uws naasten huis; gij zult niet begeren uws naasten vrouw, noch zijn dienstknecht, noch zijn dienstmaagd, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets dat van uw naaste is’ zegt hij bijvoorbeeld : “Tijdens het EK van 2006 haalde ik pas mijn eerste medaille. Ik ben jarenlang steeds vijfde of zevende geweest en dat vond ik helemaal niet erg. Verliezen hield mij niet bezig, ik vond het belangrijker om te bedenken hoe ik mezelf zou kunnen verbeteren.”

Het hele artikel is te lezen op de site van Trouw.

Tagged as:

Leave a Response