Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Cameron Van der Burgh naar Arena

Email dit bericht Print dit bericht

southafricaOver 2 dagen komen de wijze heren van de FINA bij elkaar om mogelijk tot een besluit te komen in de ‘badpakken kwestie’. Als ze de lijn die ze half februari hebben uitgezet doortrekken, zullen een aantal badpakken die in het afgelopen jaar voor wereldrecords hebben gezorgd verboden worden. Een van de pakken die daarbij zeker zal sneuvelen is de Blue70, een pak wat vanuit de triatlonwereld overgewaaid was naar het binnen bad.
Een van de zwemmers die mede door het extra drijfvermogen van de Blue70 extra progressie heeft gemaakt en zelfs tot 3 wereldrecords kwam in dat pak is Cameron Van der Burgh uit Zuid-Afrika. Na zijn bronze medaille tijdens de WK in Melbourne 2007 wist hij het wereldrecord op de 100m schoolslag van Ed Moses uit 2002 te verbeteren van 57.47 tot 56.88. En op de 50m schoolslag was hij na 26.08 met zijn huidige wereldrecord van 25.94 de eerste man onder de 26 seconden. Met zijn leeftijd van 21 jaar is hij zeker nog een broekie te noemen in de sprintwereld waarin vooral eind-twintigers en zelfs begin-dertigers de 50m schoolslag de afgelopen jaren hebben beheerst.
Maar mede door de lijn van FINA en het langlopende contract was kortgeleden is getekend door de zwembond van Zuid-Afrika heeft Cameron gekozen voor een contract met Arena. Hij wordt daarbij lid van het exclusieve Elite Team Arena, met onder andere Alain Bernard, Cesar Cielo, Laszlo Cseh, Milorad Cavic, Alexander Dale Oen, Yuri Prilukov en Otylia Jedrzejczak als ‘team-genoten’.
Cameron was uiteraard zeer enthousiast over de mogelijkheden die Arena heb biedt en de ontwikkelingen die bij Arena op de agenda staan. Of de plannen nog bijgesteld moeten worden zal echter afhangen van de beslissingen van de FINA.

Tagged as: , , ,

Leave a Response