Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Alshammar zwemt WR… of toch niet ?

Email dit bericht Print dit bericht

alshammerTijdens de eerste dag van de Australische trials voor het WK in Rome is Therese Alshammar het eerste ‘slachtoffer’ geworden van de aangescherpte regels down-under. Alshammar zwom in de series van de 50m vlinderslag naar een tijd van 25.44 en was daarmee 0.02 sneller dan de tijd die ze in 2007 in Barcelona zwom en verbeterde daarmee dus het wereldrecord op die afstand.
Kort na de race kwamen officials er echter achter dat ze de race had gezwommen met 2 badpakken over elkaar en dus werd ze onder de huidige regels van de Australische bond gediskwalificeerd en daarmee werd haar het wereldrecord afgenomen.
Alshammar (31), als buitenlander alleen toegelaten tot de series van de trials, heeft direct een protest ingediend. Dit protest zal waarschijnlijk later vandaag behandeld worden door de scheidsrechter.

Tagged as: , ,

3 Comments

  1. Interessante verklaring van Alshammer; Ze beweert slechts een gewoon badpak onder haar prestatiebevorderende badpak te hebben gedragen, omdat die snelle pakken nog wel eens de neiging hebben te scheuren en daardoor meer delen van de drager ervan te openbaren dan de bedoeling was.

    Of dit ook echt zo is, kan ik niet controleren, maar het is toch op zijn minst opmerkelijk dat het is toegestaan om prestatiebevorderende middelen te gebruiken, mits je daarbij niet ook toegestane middelen gebruikt. Stel je voor dat je wel EPO en anabolen zou mogen gebruiken, maar dat dat niet in combinatie met een bruine boterham met kaas zou worden toegestaan.

  2. geld dit ook voor gewone badpakken? In Nederland?

  3. De regel waarop Alshammar is gediskwalificeerd is ingesteld door de Australische bond. De officiele FINA regel moet volgens mij nog bekrachtigd worden, er is in ieder geval nog geen bericht vanuit de KNZB dat deze regel ook al in Nederland geldt. Hopelijk doen ze dat op zeer korte termijn.

Leave a Response