Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Alshammar vindt 1-badpak-regel bijna sexistisch

Email dit bericht Print dit bericht

alshammerTherese Alshammar heeft in een interview aangegeven dat ze de 1-badpak regel zoals die op dit moment door de FINA wordt voorgesteld en door de Australische bond reeds is ingevoerd bijna sexistisch vindt. Het is in haar ogen niet te verdedigen dat het wel toegestaan wordt dat er een kleine zwembroek onder een badpak gedragen wordt, terwijl het niet toegestaan is voor dames om hun borsten (extra) te bedekken.tricketalshammar

Tegen Ten News zei ze : “I thought a modesty suit would be a modesty suit. I would almost claim that’s a bit sexist saying that the men can cover their private parts up with briefs and women can only also wear briefs. I would totally even though I’m Swedish, understand that a modesty suit would be to cover your modest parts. I guess you can’t even wear a modesty suit any more.”

Het is overigens nog maar de vraag of de nieuwe FINA regels zelfs de zwembroek gaan toestaan, waarschijnlijk zullen zij de regels gaan hanteren zoals ze geschreven zijn : 1 badpak = 1 badpak.

Bevestiging van het feit dat Alshammar 2 badpakken over elkaar heen droeg tijdens haar race was duidelijk te zien in de foto’s van direct na de race. Alshammar (blauwe badmuts) wordt hier gefeliciteerd door Lisbeth Trickett.

Tagged as: , ,

Leave a Response