Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Alle 50m’s in Londen 2012 ?

Email dit bericht Print dit bericht

britishswimmingDiverse media maken melding dat Rebecca Adlington een smeekbede heeft neergelegd bij het IOC om de 800m vrijeslag voor dames te behouden op de Olympische Spelen.
Achtergrond voor deze smeekbede is het feit dat de FINA een verzoek bij het IOC heeft neergelegd om de 50m vlinder, rug en schoolslag toe te voegen aan het Olympische programma, alsmede de 800m vrijeslag voor mannen en de 1500m vrijeslag voor vrouwen. Het IOC wil voorlopig echter niet meewerken aan een uitbreiding van het programma, mede omdat het toch al moeite heeft het huidige programma in de 2 Olympische weken te passen.
Een van de mogelijke oplossingen zou kunnen zijn om het programma tussen de mannen en vrouwen gelijk te trekken, wat zou betekenen dat de vrouwen ook de 1500m gaan zwemmen en de 800m vervalt.

Dit was ook bij Rebecca Adlington terecht gekomen en zij heeft als regerend Olympisch kampioen op de 400 en 800m vrijeslag gevraagd om de 800m vooral op het programma te houden. Ze zou het zonde vinden als ze geen kans zou krijgen haar Olympische titel te verdedigen tijdens de Olympische Spelen in eigen land in 2012.
“People are astonished they’re considering taking it out of the programme. It’d be like taking the 5000m out of the Olympic track programme, which they’d never do in a million years. It’s shocking really.”

Mocht het programma toch aangepast worden, dan geeft Adlington al aan te twijfelen of de 400 en 1500m allebei te doen zijn. Ze is bang dat ze dan een keuze moet maken tussen 2x ‘net niet optimaal’ of 1 afstand kiezen. In dat laatste geval zou het kunnen gebeuren dat ze ook haar titel op de 400m vrijeslag niet zal verdedigen.

Tagged as: ,

Leave a Response