Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

6e limiet EJOF Sam vd Schootbrugge

Email dit bericht Print dit bericht

britishswimmingTijdens de series van de 100m vlinderslag heeft Sam van de Schootbrugge voor de 6e keer in 4 dagen onder een limiet voor het EJOF gezwommen. Na de 400m vrijeslag en 200m vlinderslag op maandag, de 200m wisselslag en 200m vrijeslag op dinsdag en de 200m rugslag gisteren, zwom hij vanochtend met 57.48 bleef hij ruim onder de 57.70 die door de KNZB is gesteld voor uitzending naar Tampere komende zomer.

Het is overigens nog maar de vraag of Sam tijdens de EJOF wel uit zal komen voor Nederland. Omdat hij ook in bezit is van een Engels paspoort kan hij er ook voor kiezen voor Engeland uit te komen in Finland. Kijkend naar de breedte van de Engelse junioren zou hij in dat geval ook direct in kansrijke estafette ploegen terecht komen.
Verder betekent uitkomen voor Nederland dat hij zich in juni (nogmaals) zal moeten kwalificeren, omdat er voor Nederland maar 1 kwalificatie moment geldt, het NJK in Amsterdam.

Tagged as: ,

Leave a Response