Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

30 juli 18.30uur : Bernard vs Sullivan

Email dit bericht Print dit bericht
Eamon Sullivan

Eamon Sullivan

Eamon Sullivan

Eamon Sullivan

Datum : 30 juli 2009
Tijd : rond 18.30uur
Plaats : Rome
Evenement : rematch van de 100m vrijeslag finale van Beijing tussen Alain Bernard en Eamon Sullivan

Acht weken geleden lag Eamon Sullivan nog op de operatietafel voor een heupoperatie. Vandaag won hij de 100m vrijeslag tijdens de Australische trials in 48.34. De tijd was misschien niet echt indrukwekkend, maar het zorgde er wel voor dat hij eind juli weer de strijd aan kan gaan met de man die hem versloeg in de strijd om het Olympisch goud Alain Bernard. In een reactie aan AAP na de race zei Sullivan : “It is going to be good. We share a good relationship and a good rivalry and that is what sport is all about and I love it. I am sure the public enjoy the competition as well. I have come out the bad end of it at the Olympics but … it is good to have someone who I enjoy hanging around with but I hate when I am in the pool. It is a very love-hate relationship and I am sure he feels the same.”

Samen met Eamon plaatste Matt Targett (48.63) zich voor de individuele strijd in Rome, net voor Andrew Lauterstein (48.64).

Jessica Schipper

Jessica Schipper

Bij de dames was het Jessica Schipper die met 56.90 op de 100m vlinderslag de meest opvallende prestatie neerzette. Na de Olympische spelen is ze van coach gewisseld en het lijkt erop dat dat in ieder geval op de 100m resultaat oplevert.
“Amazing, I am just so happy,” aldus Schipper tegen de verslaggever van AAP “It has been so up and down and all over the place and leaving Ken was a massive decision and you wonder if you are doing the right thing. After doing well in the 50 earlier this week I kind of hoped I would do well but I never thought I would break 57 so it is looking awesome for the 200 on Sunday.”

Achter Schipper was er weer een ticket voor Rome voor Stephanie Rice. Met de 100m vlinderslag nu behaald en de 200wissel, 200vrij plus estafettes en de 400wissel en 200vlinder nog voor de boeg krijgt zij het aardig druk komende zomer. Waarschijnlijk zal ze het bij maximaal 6 afstanden houden, welke dat worden bepaald ze later.

Olympisch kampioene Lisbeth Trickett werd slechts 4e en zal dus niet van start gaan op de wereldkampioenschappen in Rome!

Tagged as: ,

Leave a Response