Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

16,2 miljoen euro voor Britse zwembond

Email dit bericht Print dit bericht

britishswimmingNa veel problemen met de financiƫn in de afgelopen maanden, waarbij UK Sport bijna 70 miljoen euro minder te besteden bleek te hebben dan verwacht, heeft de Britse zwembond gisteren een lucratief contract gesloten met British Gas. Het contract houdt in dat British Gas in de komende 6 jaar ruim 16 miljoen euro investeert in het Britse zwemmen. Het geld is bedoelt voor alle takken van zwemmen, inclusief schoonspringen en water polo en alle niveaus, van jeugdopleiding tot topsport.

Dit contract is al de tweede grote deal die British Swimming weet te sluiten in de afgelopen week. Afgelopen dinsdag maakte de organisatie al bekend dat het contract met Speedo was verlengd tot 2016. Welke badkleding het Britse team in deze deal gaat dragen is uiteraard nog niet bekend, dat is afhankelijk van de beslissingen die op dit moment genomen worden door de FINA.

Tagged as: , ,

Leave a Response