Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wijzigingsvoorstellen reglementen

Email dit bericht Print dit bericht

knzb_logo_oranjeIn de volgende algemene ledenvergadering van de KNZB zullen een aantal wijzigingsvoorstellen voor reglementen ter sprake worden gebracht. Het is dan echter niet meer de bedoeling dat er nog iets gewijzigd wordt aan de voorstellen. Inspraak is alleen mogelijk door op 11 maart naar de inspraak avond te gaan.
De voorstellen die er nu liggen hebben vooral te maken met de vereenvoudiging/automatisering van wedstrijdaanvragen en wat naamswijzigingen (bv van de competitie, die gaat nu Nationale Zwemcompetitie heten ipv Vereniginszwemcompetitie). Een paar meer ingrijpende voorstellen over het verhogen van de maximum temperatuur voor wedstrijden naar 30 graden (dus zonder dispensatie) is reeds terug getrokken. Enige opvallende wijziging die over blijft is het instellen van een aparte deskundigheidseis voor (plaatsvervangend) scheidsrechters bij open water wedstrijden. Hierdoor wordt de hiaat die bestaat op het gebied van Open Water wedstrijden in de opleiding SR opgevuld.

Tagged as: ,

Leave a Response