Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Trickett in de stijl van Inge ?

Email dit bericht Print dit bericht

Swimming AustraliaOp het moment dat het nieuws naar buiten komt dat Marleen Veldhuis het Nederlands Record van Inge de Bruijn op de 50m vlinderslag heeft verbeterd (25.62 tegen de 25.64 van Inge uit 2000), komt van down-under het bericht dat Libby Trickett een opvallende verandering heeft gemaakt in haar slag.
Waar ze voorheen bijvoorbeeld het 100m vrij wereldrecord kort bad (51.70) zwom met een traditionele slag met gebogen armen, zwemt ze sinds ze is gaan trainen bij Grant Stoelwinder (ook de trainer van Eamon Sullivan) met gestrekte armen.
Volgens eigen zeggen heeft ze met de nieuwe stijl meer balans en een beter ritme. En met 53.81 op de 100vrij na pas een maand training lijkt het voorlopig een goede keuze.
Er zijn reeds meer geluiden te horen dat mede door de extra stabiliteit van bijvoorbeeld de LZR de zwemtechniek aan het veranderen is. Door die extra stabiliteit kan er nu niet alleen met gestrekte armen overgehaald worden, maar wordt ook de doorhaal met meer gestrekte armen uitgevoerd, zonder dus de balans te veel te verstoren.

Tagged as: ,

Leave a Response