Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ian Thorpe vindt discussie overdreven

Email dit bericht Print dit bericht

gelezenNu de FINA een uitspraak heeft gedaan over het gebruik van de nieuwste generatie badpakken en het er op lijkt dat er reglementswijzigingen zullen komen die de ontwikkeling ervan aan banden zullen leggen, komen er steeds meer reacties vanuit de sporters.
Zo vindt Ian Thorpe dat de discussie over de badpakken zwaar overdreven is. In een interview in The Sydney Morning Harold stelt hij dat de huidige stap die gemaakt is met de badpakken prima past in de ontwikkeling sinds begin 1900. Volgens hem zijn de meeste zwemmers best tevreden over de pakken en het effect wat zij teweeg brengen, zolang iedereen maar enigszins vergelijkbaar materiaal heeft.
Wel is hij het ermee eens dat er aangepaste regels moeten komen op beginners-niveau, zodat ook daar de sport toegankelijk en eerlijk blijft voor iedereen en niet onbetaalbaar wordt door de dure pakken.
Net als Ian Thorpe, zijn ook Geoff Huegill (Olympisch brons 100m vlinderslag Sydney 2000) and Andrew Lauterstein (Olympisch brons 100m vlinderslag Beijing 2008) positief over de voorstellen van de FINA. “Zolang de persoon op het startblok naast me geen voordeel of nadeel heeft en de beste zwemmer wint ben ik tevreden, ongeacht of dat betekent of we technologisch voortgang toestaan of een stap terug doen.” aldus Lauterstein.

Tagged as: , , ,

Leave a Response