Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Haaienpak ? Nee, zeemeerminpak

Email dit bericht Print dit bericht

gelezenIn de Engelse Telegraph stond het volgende artikel.

Als baby werd ze geboren met een aandoening die er voor zorgde dat haar benen nooit zouden volgroeien en op haar 16e waren haar beide benen al geamputeerd.
Ondertussen 50 jaar, met 2 prothesen, kwam een kleine jongen aan haar vragen wat er met haar benen was gebeurd en ze vertelde hem dat ze een zeemeermin was.
Zijn reactie was ‘wow that’s cool’ en weg was hij weer richting zijn vader, haar achterlatend met de gedachte dat ze eigenlijk een keer terug moest komen op dat strand met een echte staart, voor als hij er weer zou zijn.
Dat idee ontwikkelde zich verder en uiteindelijk schreef ze een brief aan de Weta Workshop, het Oscar winnende special effects team van onder andere ‘The Chronicles of Narnia’ en ‘King Kong’met de vraag of ze voor haar een staart wilden maken.

Tot haar verbazing gingen ze akkoord en maakten ze een prothese-staart van wetsuit materialen en plastic, de unieke constructie maakt het nu voor haar mogelijk om zich voort te bewegen in het water door de staart op en neer te bewegen.
Uiteraard blijft een prothese precies dat en dus moet hij wel passen bij het lichaam, maar doordat de staart precies is gemaakt op haar lichaam is dat geen probleem.¬† De unieke constructie, inclusief een polycarbonaat ruggengraat en staart vin is verder nog grafisch uitgewerkt door een van Weta’s grafische mensen. Het was hun bedoeling om Nadya er mooi en sexy uit te laten zien en dus vonden ze het belangrijk dat de staart er zo realistisch mogelijk uit zag.
Voor Nadya betekent de staart nieuwe mogelijkheden en ze denkt er over om hem te gebruiken voor het zwemonderdeel van een triatlon.

PD*27207509

De zeemeermin staart voor  Nayda Vessey, gemaakt door Weta Workshop.
Foto : WETA WORKSHOP LTD

9 Comments

 1. Dat is zo cool maar ik heb een vraag waar kun je zo’n staart laten
  Maken want ik wil er zelf ook een en hoeveel kost het??
  Schrijf me alsjeblieft terug alvast bedankt.

 2. woow ik wil het ook want ik kijk naar h20
  het is heel cool en waar koop je dit ??
  en hoeveel kost het??

 3. woow ik wil het ook want ik kijk naar h20

 4. ik wou ook een zeemeermin zijn zo cool

 5. Ik ken h2o het is bijnaa het zelfde ik wil ook een staart

 6. IK WIL ZON STAART!!!!

 7. ik wil hem ook!!!!!! ik wil al zo lang een staart!!!!!!!

Leave a Response