Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amerikanen ontwaken uit winterslaap

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingEen half jaar na de Olympische spelen in Beijing en 4 maanden voor de kwalificatiewedstrijden voor Rome, beginnen de meeste Amerikanen weer te ontwaken uit hun winterslaap. De eerste aankondiging was uiteraard voor Phelps (14 mei in Charlotte), maar ook Peirsol, Hoff en Dara Torres vinden het blijkbaar tijd om weer te gaan racen. Goed nieuws voor de Austin Grand Prix, welke gehouden gaat worden van 5 t/m 7 maart.
Buiten deze 3 zwemmers van Amerikaanse afkomst, zijn er nog meer Olympische medaille winnaars die daar hun opwachting zullen maken. Olympisch kampioene op de 200m rugslag Kirsty Coventry en 50m vrijeslag kampioen Cesar Cielo maken ook deel uit van het zeer sterke deelnemersveld.
Verdere opvallende namen : Fred Bousquet (FRA) George Bovell (TRI) en leden van de Amerikaanse Olympische ploeg Lacey Nymeyer, Peter Vanderkaay, Kara Lynn Joyce, Elizabeth Beisel, Kathleen Hersey, Garrett Weber-Gale en Eric Shanteau.
Opvallend detail voor deze wedstrijd is dat de series gezwommen worden in een 25-yards bad, terwijl de finales plaats vinden in een 50-meter bad.

Frankrijk
Ook in Frankrijk wordt het blijkbaar tijd om wat te gaan doen, daar wordt vandaag al een begin gemaakt met de Saint-Raphael meet, met onder andere Alan Bernard, Fabien Gilot, Coralie Balmy, Alexianne Castel, Aurore Mongel, Camille Muffat, Malia Metella, Esther Baron en Christophe Lebon.

Tagged as: ,

Leave a Response